Gelelim Beden Seçimine…

Gelelim Beden Seçimine…

Gelelim Beden Seçimine…

İtiraf ediyorum: Bir anne olarak ben de “Seneye de giysin”ciyim. Birçoğunuz gibi ben de kıyafetlerini bol ve mümkünse biraz büyük almayı tercih ediyorum çünkü çok çabuk büyüyorlar… Özellikle çok severek aldığım ya da yüksek fiyatlı ürünlerde benim de tercihim bu yönde…

Ama işte gelin görün ki her üründe bu sistem işlemeyebiliyor; HALO gibi… Sebebini size açıklayayım: Çünkü HALO ayaklı uyku tulumları, gece çocuğunuzun ayaklarını uyku tulumunun içine alabilin diye bilinçli olarak çocuğun boyundan büyük üretiliyor. Mesela 80 cm uzunluğunda bir çocuk için uygun olan beden 12-18 ay ve bu uyku tulumunun uzunluğu 90 cm. Tabi bu 90 cmi çocuğunuzun omuz hizasından başlayarak hesaplayın…  Ürün şalvar tipli olduğundan bu boy farkı yürürken sorun olmuyor. Ta ki siz zaten büyük üretilen bir ürünün bir büyük bedenini alana kadar…  Bir sonraki bedene geçmesine 3-4 cm kalmışsa biz de bir büyük bedene yönlendiriyoruz mutlaka. Ama arada büyük fark olunca, bir büyük bedeni ile yürüyemeyeceğini de mutlaka söylüyoruz.

Peki yürümesi önemli mi? Bizce evet… Çünkü uyku tulumları aynı zamanda uyku ritüelinin de bir parçası. Bir ikincisi, uyandıkları saatlerde ev serin olabiliyor. Çocuk yataktan kalksa bile, çoğu anne HALO uyku tulumunu hemen çocuğun üstünden çıkarmıyor çünkü HALO, bir hırkadan fazlasını yapıyor ve sadece sırtını değil, tüm vücudunu sıcak tutuyor… Bu yüzden biz her zaman beden tablosunda yer alan boy aralığındaki bedeni seçmenizi öneriyoruz. Ayrıca çocuklar da rahat hareket edebildikleri, yürüyebildikleri uyku tulumunu çok seviyorlar.

Beden demişken, 6 ve üstü yaşlar için de uyku tulumu soruyorsunuz ama HALO’da son beden 4-5 yaş. Yine de size küçük bir tüyo verebilirim: Bedenler büyük olduğundan, 6 yaşındaki çocuklar 4-5 yaş bedenini ayakları dışarıda kalarak kullanmaya devam edebiliyor. Aslında biz de bunu arkadaşımın kızında deneyerek öğrendik.  Soğuk bir ülkede yaşıyorlar ve Doğa üşüyüp hasta olsun istemedik. Denedik, oldu. 7 yaşına kadar da kullandı. Soranı çok o yüzden bunu da seçenek olarak söylemek istedim. Doğa aşağıdaki fotoğrafta size nasıl olduğunu göstersin  Aslında 2 yıl önce bana göstermek için çekmişlerdi bu fotoğrafı, size kısmetmiş… 

 

Bu konuyu da açıklığa kavuşturduysak, kapanışı yine en sevdiğim bitiş cümleleri ile yapmak istiyorum: Aklınıza takılan her konuda bize ulaşabilirsiniz… Arayın, konuşalım…. 

 

Sevgiler,

-Ayşin-